۱۵ دیماه، رضا رشید پور یکی از آیتمهای برنامه محبوب خود، حالا خورشید، را به نشست صمیمانهای با مدیر اجرایی پارسیجو، دکتر خیراندیش، اختصاص داد.
رضا رشیدپور در اولین سوال چالشی خود که از ویژگیهای همیشگی برنامههای او هست، چرایی نیاز به جستجوگر بومی را با توجه به وجود جستجوگرهای جهانی همچون گوگل، مورد پرسش قرار داد. مدیر اجرایی پارسیجو در پاسخ به این سوال در ابتدا به این نکته اشاره داشت که موتور جستجو، پیچیدهترین فرآيند دانشی و فنی را در حوزه وب دارد که برای عملیاتی کردن آن نیاز به متخصصان متبحر در این حوزه است.
ایشان اذعان داشت که:
کشورهای غیر انگلیسی زبانی همچون کره جنوبی، روسیه و چین با راهاندازی جستجوگرهای بومی، موفق شدند تعداد بیشماری از متخصصان بومی خود را در این حوزه حیاتی وب بهکار گیرند. در حالی که ایرانیها زیادی در دنیا در کمپانیهای بزرگی مثل گوگل و مایکروسافت مشغول به فعالیت هستند و ما نتوانستهایم از تواناییهای آنها بهدرستی بهرهبرداری کنیم.
امیرعلی خیراندیش یادآور شد که هر متخصصی که از کشور خارج میشود معادل ضرر یک میلیون دلاری به اقتصاد کشور است که به طور سالانه این ضرر معادل دو برابر فروش نفت کشور است!!
ایشان اینچنین ادامه داد:
جستجوگرهای جهانی همچون گوگل، پاسخ به جستجوهای کاربران را در میان صفحات وب یافت میکنند در حالی که به دادههای داخل کشور مثل شماره تلفنها، آدرسها، اصناف و پایاننامهها دسترسی ندارند. اما در جستجوگرهای بومی، بر اساس فرهنگ و نیاز مردم کشور، سرویسهای مختلف طراحی و عرضه میشود. برای مثال در مطالعهای که بر روی جستجوهای کاربران ایرانی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که ۳۰ درصد از پرسو جوی آنها به حوزه خبر و اطلاعرسانی ارتباط دارد و بههمین دلیل سرویس خبر پارسیجو که هوشمندترین سرویس خبر ایران بهشمار میرود را راهاندازی کردیم که با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی، بر اساس علایق کاربران، خبرهای مهم را به آنها پیشنهاد میدهد.
مدیر اجرایی پارسیجو به سابقه ۷ ساله شرکت دانش بنیان پارسیجو اشاره کرد و اینکه این جستجوگر نزدیک به ۴ میلیارد صفحه فارسی را تا کنون پوشش داده است که فرآیند بسیار هزینهبر و پیچیدهای بوده است. ایشان از کره جنوبی نام برد که مردم این کشور بهصورت خودجوش از جستجوگرهای بومی استفاده میکنند در حالی که در ایران هنوز این حمایت مردمی و حتی دولتی شکل نگرفته است.
خیراندیش با اشاره به دغدغه بسیاری از پدر مادرها درباره خطرات استفاده نادرست کودکان از اینترنت و عدم امکان کنترل لحظهای آنها، پارسیجو را امنترین بستر جستجو در ایران دانست.
دکتر خیراندیش در پاسخ به این پرسش که در پارسیجو، چه تعداد جوان مشغول به کار هستند، به نکته جالبی اشاره نمود:
ما زیر ۱۰۰ نفر هستیم که بالای ۵۰ برنامه نویس داریم. ما یزدی هستیم و دو نفر هم داریم که از یزدیهایی بودن که در گوگل کار میکردند و به ایران برگشتند و در پارسیجو مشغول به فعالیت هستند.
مشروح این نشست جالب و صمیمی را بهصورت ویدیویی آماده کردهایم که در ادامه میتوانید ملاحظه کنید.
در صورتی که قادر به مشاهده ویدیو نیستید از اینجا اقدام کنید.
ارسال دیدگاه به عنوان مهمان